06-21 964 733 info@krang.nl
Home » Diensten » Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie – jouw website beter vindbaar

Iedereen wil scoren in Google. Je hebt een prachtig mooie website maar daarmee word je nog niet vanzelf gevonden. Een hoge positie in google is afhankelijk van meerdere factoren. Zowel techniek, content als populariteit spelen een belangrijke rol. Zoekmachine optimalisatie (ook wel SEO) is erop gericht om al deze factoren te optimaliseren met als doel beter vindbaar in de zoekmachines.

SEO: structurele verbetering van de vindbaarheid

Het verschil tussen SEO en SEA (Google AdWords) zit hem in de structurele verbetering van vindbaarheid. Met Google AdWords betaal je voor advertenties binnen de zoekmachines. Stop je met adverteren dan zijn deze resultaten direct weer verdwenen. De inspanningen die je met zoekmachine optimalisatie levert dragen bij aan een structureel betere vindbaarheid.

Zoekmachine optimalisatie is een doorlopend proces

Heb je eenmaal een goede positie in Google bereikt dan kun je niet achteroverleunen. Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo ontwikkelen zich voortdurend. Factoren die voorheen minder belangrijk waren zijn dat nu ineens wel. Ook jouw concurrenten proberen te scoren met SEO. Jij moet je aan deze veranderende omstandigheden blijven aanpassen. Zoekmachine optimalisatie is daarom een continu proces.

Praat in de taal van jouw doelgroep

Je wilt goed gevonden worden als potentiële klanten zoeken naar jouw dienst of product. Maar wie is deze doelgroep? En hoe zoeken ze dan? Daarom is zoekwoordenonderzoek vaak een belangrijke eerste stap als we beginnen met zoekmachine optimalisatie. Je moet weten hoe jouw doelgroep zoekt. En welke termen ze daarbij gebruiken. Deze vormen de basis voor zowel de structuur van jouw website als de content.

Advies over zoekmachine optimalisatie?

3 + 7 =

Judith Ros

Krang strategie en concept
Rijksweg 17
7495 RH  AMBT DELDEN

Kvk: 69507716

info@krang.nl
06 – 21 964 733