06-21 964 733 info@krang.nl
Home » Diensten » Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie – jouw website beter vindbaar

Iedereen wil scoren in Google. Je website wordt niet vanzelf gevonden. Een hoge positie in Google is afhankelijk van meerdere factoren. Zowel techniek en content als populariteit spelen een belangrijke rol. Zoekmachine-optimalisatie (ook wel SEO genoemd) is erop gericht om al deze factoren te optimaliseren met als doel beter vindbaar te worden in de zoekmachines. Maar het mooie is dat je daarvoor alleen maar zo goed mogelijke content voor je doelgroep hoeft te maken. Dat is wat Google van je wil.

SEO: structurele verbetering van de vindbaarheid

Het verschil tussen SEO en SEA (Google AdWords) zit hem in de structurele verbetering van vindbaarheid. Met Google AdWords betaal je voor advertenties binnen de zoekmachines. Stop je met adverteren dan zijn deze resultaten direct weer verdwenen. De inspanningen die je met zoekmachine-optimalisatie levert, dragen bij aan een structureel betere vindbaarheid. Vooral omdat de meerwaarde van je content er ook op langere termijn is. Het zijn geen advertenties, het is relevante informatie voor je doelgroep.

Zoekmachine optimalisatie is een doorlopend proces

Heb je eenmaal een goede positie in Google bereikt dan kun je niet achteroverleunen. Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo ontwikkelen zich voortdurend. Zo komt bijvoorbeeld voice search eraan en zijn rich snippets enorm belangrijk. Daardoor moet je nóg beter antwoord geven op de vragen van je doelgroep. Ook je concurrenten proberen te scoren met SEO. Aan deze veranderende omstandigheden moet je jouw site blijven aanpassen. Zoekmachine-optimalisatie is daarom een continu proces.

Praat in de taal van jouw doelgroep

Je wilt goed gevonden worden als potentiële klanten zoeken naar jouw dienst of product. Maar wie is deze doelgroep? En hoe zoeken ze dan? Daarom is zoekwoordenonderzoek vaak een belangrijke eerste stap als we beginnen met zoekmachine-optimalisatie. Je moet weten hoe jouw doelgroep zoekt. En welke termen ze daarbij gebruiken. Deze vormen de basis voor zowel de structuur van jouw website als de content.

Advies nodig over zoekmachine optimalisatie?

Judith Ros

Judith Ros, aangenaam!

Een mislukte PABO-student die per ongeluk in de marketing terechtkwam en nu zelfs in de adviesraad zit van het ROC van Twente. Dat ben ik.

>> lees meer over mij

Krang strategie en concept
Wierdensestraat 26
7607 GE  Almelo

Postadres:
De Regge 15
7491 MC  DELDEN

Kvk: 69507716

info[at]krang.nl
06 – 21 964 733